Vyzkoušejte si své dovednosti – PIAAC ONLINE!

Pro ty z vás, kteří v současné době končí studium a stále neví, o jakou práci na trhu se ucházet, která pro něj bude ta „nejvhodnější“, máme tip – vyzkoušejte si PIAAC Online!

Pokud jste jedni z těch, kteří jsou nerozhodní a neví, co si počít se svým budoucím životem a jakým směrem se mají ubrat, nechte si „poradit“. V nedávné době totiž MŠMT ve spolupráci s Organizací pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) spustilo aplikaci „Vzdělávání a dovednosti online“ neboli „PIAAC online“. Ta je zaměřena právě na testování vědomostí a dovedností dospělých v oblasti funkční gramotnosti, a může vám tak být nápomocna právě při rozhodování ohledně vašeho budoucího povolání.

Co díky testu zjistíte?

V rámci tohoto testu vám budou „měřeny“ různé dovednosti, které potřebujete pro řádné uplatnění se v dnešní moderní společnosti a při řešení různých problémů. Ty zahrnují například práci s čísly, řešení problémů v prostředí informačních technologií, schopnost porozumět tištěným a elektronickým textům a jejich využívání apod. Navíc tento test umožňuje i porovnání vašich výsledků s ostatními, a to v národním i mezinárodním měřítku, a vy tak uvidíte, jak si stojíte oproti ostatním.

Kromě jiného tento test dále obsahuje část týkající se osobnostních dovedností, díky níž zjistíte, jak si stojíte v aplikování vašich dovedností nejen doma, ale i v pracovním prostředí, či získáte informace týkající se vašich preferencí na trhu práce. Jednoduše řečeno, může vám poradit, jakým směrem své rozhodování ubírat a na co se soustředit nejvíce.

Postup

Máte-li o tento test zájem, je zapotřebí se k němu v prvé řadě zaregistrovat, a to na stránkách této aplikace. Při registraci si zároveň vyberete, o jaké moduly testu máte zájem – zda pouze o ty základní (matematická a čtenářská gramotnost, základní čtenářské dovednosti a řešení problémů v prostředí informačních technologií) nebo zda si přejete se zúčastnit i nekognitivní části testu, která vám může být nápomocna právě při volbě povolání. Tato část potom zahrnuje moduly: užívání dovedností, kariérní zájmy a cíle, subjektivní pocit pohody a zdraví a interpersonální a personální dovednosti.

Na základě registrace pak získáte autorizační kód, který před zahájením testu zadáte.

Kde se dá testovat?

Podstoupit tento test lze na kterémkoliv počítači, tedy i na vašem domácím, pokud splňuje určité systémové požadavky, jako například připojení k internetu, prohlížeč Firefox 10 a vyšší, operační systém Windows 2000 a vyšší atd. Navíc je zapotřebí, aby i váš barevný monitor měl určité rozlišení, a to 1024 x 768.

Časová náročnost

Předpokládaná délka celého testu činí 120 minut, a to včetně základního hodnocení čtenářské a matematické gramotnosti, základních čtenářských dovedností, řešení problémů v prostředí informačních technologií a hodnocení nekognitivních dovedností. Pokud se však rozhodnete pouze pro základní modul, činí tato doba 65 minut. V jejich rámci tedy absolvujete pouze osobní dotazník a hodnocení matematické a čtenářské gramotnosti.

V případě, že byste se rádi rozhodli pro test celý, ale obáváte se, že celé 2 hodiny u testu nevydržíte, je možno si tento test rozdělit. V rámci jedné relace je však nutno absolvovat alespoň hodnocení čtenářské a matematické gramotnosti (tedy základní test) a teprve ostatní testy „odložit“ na jindy (ovšem pozor na vypršení autorizačního kódu!).

Pokud vás tedy tato možnost otestování svých dovedností navnadila, neváhejte, prostudujte si bližší informace a podmínky, a směle do toho, třeba vás velmi mile překvapí to, co se o sobě dozvíte.

TOP školy

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 420/54, 14000 Praha 4 – Nusle
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Střední škola mediální grafiky a tisku

Beranových 140/695, 199 00 Praha 18
Telefon: 274 868 770
Web: www.medialnigrafika.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt