Výhody pomaturitního studia cizích jazyků

Právě jste ukončili střední školu a přemýšlíte, co dál? Na další několikaleté studium nemáte chuť ani náladu? Nebo jste jen neměli štěstí a na žádnou vámi vybranou vysokou školu jste se letos nedostali? Co takhle rok studia cizích jazyků...

Pokud se pro tuto varantu rozhodnete, nejen že se během pouhých 10 měsíců výrazně zdokonalíte v samotném cizím jazyce, ale ještě budete mít i dostatek času na své ostatní zájmy a aktivity. Základní kurzy totiž obvykle zabírají pouhých 16 – 20 hodin týdně.

Ve svém „volném“ čase se pak tedy kromě plnění domácích úkolů budete moci věnovat studiu dalších předmětů potřebných k úspěšnému zvládnutí přijímacích zkoušek na VŠ , nebo si přivydělat na různých brigádách. Zkrátka a dobře, budete mít sice trošku „volnější režim“, ale na druhou stranu i mnoho získáte. Jestliže se pak i další rok na vaši vysněnou školu nedostanete, nebo už ani nebudete chtít, budete mít oproti dalším uchazečům o zaměstnání velkou výhodu – znalost jazyka. Díky ní se nakonec třeba ještě uplatníte daleko lépe, než kdybyste místo jazyka vystudovali vysokou školu. A to zejména tehdy, ukončíte-li svoji docházku státně či mezinárodně uznávanou zkouškou…

 

Další výhody pomaturitního studia

Rozhodnutí studovat cizí jazyk můžete udělat samozřejmě kdykoliv, nejen těsně po složení maturitní zkoušky, ale například i po „předčasném“ ukončení studia na další škole apod. Ovšem v těchto případech už nebudete v rámci tohoto studia vedeni jako „studenti“, a tím ztratíte i některé další lákavé výhody. Mezi ně patří například sleva na dani studenta, státem hrazené sociální a zdravotní pojištění, karta ISIC, slevy na jízdné, apod. Jestliže tedy o toto pomaturitní studium jednoho či více jazyků stojíte, pak je výhodnější jej absolvovat ihned po maturitě a na vysokou školu se přihlásit až o rok později.

 

Dle čeho školu vybírat?

Pokud se přeci jen rozhodnete studium cizího jazyka podstoupit, je velice důležité pečlivě zvážit výběr školy.

Je pochopitelné, že mnoho z vás dá především na vzdálenost, jež budete muset absolvovat při každodenním dojíždění. Je to ale opravdu to nejpodstatnější? Neměli byste kromě vzdálenosti od domova, ceny studia a nabízených předmětů zvážit i další kritéria? Určitě ANO! V mnoha ohledech si tím totiž můžete ušetřit mnohá překvapení. Jedním z nich může být například dodatečný poplatek za závěrečné zkoušky či studijní materiály. Zatímco v některých školách jsou tyto částky již zahrnuty v ceně školného, na jiných to mohou být „zvláštní položky“, které řádně prodraží vaše studium….

Obzvláště důležité jsou pak také reference o vybrané škole, úspěšnost jejich studentů u závěrečných jazykových zkoušek nebo také informace o tom, jaký je na škole počet rodilých mluvčích.

V neposlední řadě se pak také zaměřte i na otázky týkající se vybavení školy a její studijní a sociální zázemí. I ty totiž mohou o škole leckdy hodně vypovědět, a vaši volbu tak ovlivnit.

Takže pokud máte ve svém okolí více jazykových škol, ze kterých si můžete vybírat, pečlivě zvažte všechny zmíněné faktory, může se vám to mnohonásobně vyplatit! Ať už si pak ale zvolíte jakoukoliv školu a kterýkoliv jazyk nebo jejich kombinaci, přejeme vám, abyste byli se svým výběrem plně spokojeni a ze studia si toho odnesli co nejvíce!

A pokud vůbec nevíte jaké máte v této oblasti možnosti, inspirujte se na našem webu v kategorii jednoletá studia jazykůsmiley

Anketa
loader Načítám...

TOP školy

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 420/54, 14000 Praha 4 – Nusle
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Střední škola mediální grafiky a tisku

Beranových 140/695, 199 00 Praha 18
Telefon: 274 868 770
Web: www.medialnigrafika.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt