Výběr školní tašky, aneb začátek školního roku se blíží!

Je začátek srpna, tedy období, kdy se prázdniny přehouply do své druhé poloviny, a vy si už budete muset, chtě nechtě, začít pomalu obstarávat pomůcky do školy. Co je však při výběru školní výbavy to nejdůležitější? Školní taška!

Říkáte si, léto je v plném proudu, vy se skvěle bavíte, a škola je v nedohlednu? Omyl! Prázdniny se již přehouply do své druhé části, a nyní začnou ubíhat ještě daleko rychleji než v té první polovině. Než se nadějete, je 1. září a vy jste na cestě do školy. Chápeme, že se vám po 2 měsících volna ani trochu nechce, ale co se dá dělat. Začíná vám dalších 10 měsíců učení, úkolů a příprav na písemky. U některých z vás dokonce posledních školní rok na vaší škole. Tak se tedy „vzmužte“, a běžte si zavčas připravit své pomůcky a vybavení, ať si zbytek prázdnin užijete pěkně v klidu.

A co všechno budete potřebovat? Záleží samozřejmě na škole, kterou studujete, ale obecně jistě několik sešitů, psací a rýsovací potřeby, výtvarné potřeby, vhodné oblečení a obuv na tělocvik, a především kvalitní a zdravotně nezávadnou školní tašku či batoh. Její výběr v žádném případě nepodceňujte!

Faktory při výběru

Jestli patříte mezi osoby, které lpí spíše na designu, tak pozor na to. Design je jedna věc, ale při výběru školní tašky by měl hrát hlavní roli daleko podstatnější parametr, a to praktičnost a nezávadnost. Proto se snažte vybrat tašku tak, aby byla předně praktická, s pevnými zády a širokými popruhy, a teprve v druhé řadě řešte její vzhled. V dnešní době je jich na výběr opravdu široké spektrum, a proto nebude jistě žádný velký problém nalézt vhodný kompromis.

Dále se nezapomeňte ujistit, že taška prošla nezávislými kontrolami a testy, a má certifikát. Právě nezávislý atest je totiž vhodným ukazatelem kvalitní školní tašky, a zaručuje její bezpečnost a zdravotní nezávadnost. V tomto případě se totiž rozhodně vyplatí si připlatit, a pořídit si ji raději v kvalitním obchodě od ověřeného výrobce, než někde na tržnici. Nejen, že bude pro vaše záda zdravotně daleko vhodnější, ale i déle vydrží, a vy tak nebudete muset shánět tašku rok co rok.

Pro řádné a zdravé nošení tašky pak také nezapomeňte dbát na to, aby se dolní část vaší tašky (příp. vašeho batohu) opírala o záda v místě bederní páteře. Je tedy nutné si vámi vybranou tašku řádně vyzkoušet, aby vám dobře seděla.

Co se týká vnitřního uspořádání, bylo by vhodné, aby brašna obsahovala alespoň 2 oddělené přihrádky na učebnice a sešity, a rovněž několik menších - například na pití, svačinu, penál nebo klíče. Navíc by měla mít také pevné dno, odolné proti vlhkosti. A úplně ideální je, pokud si pořídíte tašku, která bude z nějakého omyvatelného materiálu. Rozhodně vám to totiž usnadní její údržbu, což v budoucnu velmi oceníte.

A pokud máte rádi výraznější barvy, nebojte se vybrat si brašnu právě v takovýchto barvách. Nejenže je to „veselejší“, ale také především bezpečnější. Tmavší barvu pak můžete doplnit například různými reflexními pruhy, nášivkami či odrazkami.

Rozhodli jste se řídit našimi radami, a při nákupu nové školní brašny vzít v úvahu výše uvedené faktory? Uvidíte, že to je dobře, vždyť to děláte jen a jen pro sebe. A i když třeba dnešní trendy ukazují na něco jiného, například na tolik populární tašky přes rameno, věřte, že správně vybraný batoh prokáže vašim zádům daleko větší laskavost i do budoucna smiley

TOP školy

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 420/54, 14000 Praha 4 – Nusle
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt