Pracovní veletrhy se blíží, nezmeškejte je!

Končíte studium a přemýšlíte, co dál? Neorientujete se dostatečně dobře na trhu práce? Chcete získat kvalitní a srozumitelné informace o firmách a jejich volných pozicích? Pak navštivte některý z pracovních veletrhů...

Pro mnohé z vás může být návštěva takového veletrhu vůbec prvním setkáním s vašimi potenciálními zaměstnavateli, a vy tak můžete být poněkud nervózní. Ovšem úplně zbytečně. Sice se zde setkáte tváří v tvář se zástupci různých předních firem, jež by se mohli stát i vašimi zaměstnavateli, ale protože nejde o klasický pohovor, není nutné se stresovat. Důležité je nebát se zeptat, a na všechno se pěkně důkladně informovat. Navíc na pracovní veletrhy, na rozdíl od přijímacích pohovorů, můžete vyrazit se svými kamarády, a navzájem se tak podporovat, a doplňovat…

Přínosy pracovních veletrhů

Zajímá-li vás, v čem pro vás bude návštěva veletrhu přínosem, pak vězte, že například v tom, že se „otrkáte“, uděláte si přehled o aktuálním stavu na trhu práce a o volných pozicích či si vysledujete, jaké požadavky si firmy kladou na své budoucí zaměstnance. Navíc budete mít šanci se zúčastnit mnoha workshopů a přednášek, jejichž cílem bude zvýšit vaše šance na získání zaměstnání. V rámci různých doprovodných programů se pak mnohdy dozvíte, jak správně napsat životopis (CV) či motivační (průvodní) dopis, a na co si dát pozor…

Pokud tedy budete mít možnost se nějakého takového veletrhu zúčastnit, určitě neváhejte a vyrazte (vybaveni vytištěnými životopisy), je to totiž ideální příležitost, jak si „rozšířit obzory“ a případně i navázat důležité kontakty. A protože jejich cílem bývá poskytnout možnost získat dobrou práci co nejširšímu spektru lidí, bývá většinou vstup zdarma, a vám tak odpadá problém s jeho financováním….

 

Nejznámější veletrhy

Pro vás, které tato nabídka nadchla, a kteří jste se rozhodli, že se na některý z veletrhů přeci jen vypravíte, máme přehled těch nejznámějších, a to i s termíny jejich konání….

 

KARIÉRA PLUS (10. 3. 2015, AULA VŠB-TUO)

Tento veletrh je organizován Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou v Ostravě, a svým návštěvníkům nabízí nejen volná pracovní místa, ale také praxe, stáže, různé trainee programy či spolupráci při psaní vaší diplomové práce. Obvykle se jej účastní okolo 100 firem.

 

CAREER DAYS (12. – 13. 3. 2015, PRAHA, HOTEL CORINTHIA)

Jeden z mála placených veletrhů (vstupné na oba dva dny stojí 100,- Kč) nabízí svým návštěvníkům nejen osobní přístup ke každému z nich, ale rovněž i získání certifikátu. A to studentům, jež se setkají s více než třemi zaměstnavateli. Jestliže se tedy těchto setkání zúčastníte, a certifikát obdržíte, nezapomeňte jej uvést i ve svém životopise. Může vám to pomoci zvýšit šanci na získání nějakého zajímavého pracovního místa.

 

JOBS EXPO (12. – 13. 3. 2015, PRŮMYSLOVÝ PALÁC, PRAHA - HOLEŠOVICE)

Jobs Expo je mezinárodním veletrhem pracovních příležitostí, který se koná pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, a který je podporován rovněž i Úřadem práce a sítí EURES (Evropské služby zaměstnanosti). Jeho základním cílem je podporovat mobilitu práce a vyhledávání pracovních příležitostí pro uchazeče nejen v Česku, ale i v Evropě.

Je také jedním z největších pracovních veletrhů v České republice, během dvou dní dokáže oslovit tisíce uchazečů o práci. A pokud tento veletrh navštívíte, můžete si zde bezplatně vyzkoušet i pracovní pohovor, sepsat svůj životopis či motivační (průvodní) dopis. Na jeho dalších seminářích a workshopech se pak dozvíte i informace týkající se pracovně právních vztahů, legislativních změn apod.

Navíc současně s tímto pracovním veletrhem zde bude probíhat i mezinárodní vzdělávací jazykový veletrh LINGUA SHOW. A také zdarma. A to už přeci stojí za to, abyste opravdu zvážili, zda se přeci jen do té Prahy na tento veletrh nevydat….

 

Jednoduše řečeno, návštěva některého z těchto (či jiných) pracovních veletrhů, se vám jistě vyplatí, a přinese vám mnoho užitečných informací a zkušeností. Neváhejte si proto pečlivě zaznamenat datum vámi vybraného veletrhu, ať jej nezmeškáte! Byla by to opravdu veliká škoda, přeci jen osobní kontakt je daleko lepší způsob, jak zaujmout svého potenciálního zaměstnavatele, než je zaslání obyčejného dopisu či e-mailu… HODNĚ ŠTĚSTÍ! smiley

TOP školy

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Střední škola mediální grafiky a tisku

Beranových 140/695, 199 00 Praha 18
Telefon: 274 868 770
Web: www.medialnigrafika.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt