Podzimní termíny maturit 2015 – záchrana pro neúspěšné

Letošní květnová maturitní zkouška vám nevyšla? Byli jste jen hodně nervózní nebo se vám nedařilo z jiného důvodu? Určitě není všem dnům konec. Předvést se totiž můžete v podzimních termínech, a tak tuto záležitost jednou pro vždy „smést ze stolu“…

Ačkoliv je to nemilé, stát se to může komukoliv a z jakýchkoliv důvodů. Nervozita, stres, vypětí, to všechno vás může u této životně důležité zkoušky nepříznivě ovlivnit, a vy tak leckdy zapomenete i své jméno. Takový je bohužel život, a vám tak nezbývá, než se s tím vyrovnat a zkusit štěstí v náhradním, třeba už zrovna podzimním, termínu.

 

Náročné léto

Asi neskáčete zrovna blahem, že zrovna vás něco takového potkalo, ale určitě nejste jediní. Nač se tedy zbytečně trápit a sypat si popel na hlavu, když daleko praktičtější bude pozvolna začít s přípravami na další pokus.

Je samozřejmé, že se vám do toho nebude zrovna dvakrát chtít, přeci jen je léto, kamarádi budou podnikat různé akce a zábavy, a vy se místo toho budete muset učit, učit a učit. Na druhou stranu, pokud ale začnete včas, nebudete muset trávit nad učením celé dny, a zbude vám tak dostatek času i na odpočinek.

Další nevýhodou pak může být, máte-li domluvenou nějakou dlouhodobou brigádu. V tom případě to pro vás bude velmi náročné období, a na nějaké výlety a radovánky vám zřejmě moc času nezbude. Přeci jen daleko podstatnější a důležitější teď bude příprava na opravný termín „zkoušky dospělosti“. Proto budete muset vydržet jedno nevydařené léto, a postavit se k problému čelem. Uvidíte, že to všichni okolo vás náležitě ocení. A i vy sami pak na sebe budete hrdí, že jste to všechno tak krásně zvládli.

 

Kdy to „vypukne“?

Ačkoliv se to nezdá, léto uplyne jako voda, a nastane září. Tedy měsíc, ve kterém proběhnou náhradní termíny maturitních zkoušek. Na co již ale nyní nesmíte zapomenout, je podat si přihlášku k opravné zkoušce u ředitele školy, a to nejpozději do 25. června! Do 30. června mu pak ještě musíte dodat seznam literárních děl, která jste si k maturitě vybrali…

Anketa
loader Načítám...

V období od 1. do 5. září pak proběhnou písemné práce společné části maturity (tedy z českého jazyka a literatury + z matematiky či cizího jazyka). Ty ale budou probíhat, na rozdíl od ostatních částí, pouze v tzv. spádových školách. Je tedy možné, že tuto část budete plnit na jiné škole, než jste studovali.

Zároveň s tím budou v tomto termínu probíhat také zkoušky profilové části, a to v období od 1. do 20. září. Ústní část společné části maturity vás pak bude čekat od 11. do 20. září.

Samozřejmě však záleží na škole, na které studujete, a také na tom, jakou část maturitní zkoušky jste nesložili, neboť stejně jako vloni platí to, že opakujete pouze tu část zkoušky, ve které jste neuspěli.

V každém případě si ale dejte pozor na to, abyste žádný termín nepropásli, a také abyste měli dostatek času na přípravu. U někoho z vás sice může jít pouze o „doladění detailů“, neboť jste to na řádný termín uměli, a „vybouchli“ jste především díky nervům, ovšem i přesto se nevyplatí studium podcenit.

 

Každopádně přejeme každému z vás, kterého tato zkouška dospělosti na podzim čeká, aby se vám vaše podzimní „záchranná mise“ povedla, a abyste si i přese všechno učení alespoň trochu léto užili… MNOHO ZDARU!

TOP školy

Střední škola mediální grafiky a tisku

Beranových 140/695, 199 00 Praha 18
Telefon: 274 868 770
Web: www.medialnigrafika.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 420/54, 14000 Praha 4 – Nusle
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt