Nelíbí se vám podmínky doktorandského studia, které máte? Bojujte dohromady s ostatními, vaše šance něco změnit se tak zvýší!

Studujete doktorský stupeň a máte pocit, že podmínky, které máte, jsou nevyhovující a je třeba je zlepšit? Chcete za ně bojovat? Pak se můžete stát součástí České asociace doktorandek a doktorandů a bojovat všichni společně.

O tom, že o podmínkách a situaci doktorského studia, se nikde moc nemluví, vám asi nemusíme říkat. I vy máte jistě ten pocit. Všude se řeší pouze středoškolské, bakalářské či magisterské studium, a o vašem tak pracně vydřeném stupni, nikde téměř ani zmínka. 

Na jednu stranu je pochopitelné, že se většina lidí zabývá tím, co „postihuje“ širší část veřejnosti a studentů. Ale na stranu druhou by to nemělo znamenat, že vás, co jste to dosáhli až takto daleko a máte zájem se i nadále vzdělávat, budou téměř „ignorovat“. I vy máte jistě nárok na to, abyste měli dostatečně kvalitní podmínky ke svému studiu a poté i k profesní kariéře. Máte-li tedy pocit, že vám vaše podmínky nevyhovují, zkuste své názory prosadit i mezi ostatními a za jejich zlepšení pak zkusit společně bojovat. Vaše šance se tak jistě znásobí. Jako jedinec také samozřejmě můžete obvolávat či obcházet různé „významné“ osobnosti a zkoušet si vydobýt to či ono, ovšem jistě sami dobře víte, že pokud za sebou nebudete mít nějakého „silného“ spojence či pořádnou podporu, ničeho pravděpodobně nedosáhnete. Všichni vaše žádosti, stížnosti a prosby „zametou pod koberec“ či si je „všichni kompetentní“ budou mezi sebou přehrávat jako míč.

Vznik České asociace doktorandů a doktorandek

A právě pro vás, kteří máte zájem bojovat za lepší podmínky vašeho vzdělávání, sdílet své názory a zkušenosti, či chcete být dobře informování o studijních i profesních příležitostech, založili studenti doktorských stupňů vysokých škol Českou asociaci doktorandek a doktorandů (ČAD).  A ti také na začátku tohoto měsíce také poprvé uspořádali tzv. První kulatý stůl. Tato akce, konaná v Akademickém konferenčním centru v Praze, měla za cíl seznámit své členy s účelem, pro jaký vznikla, s potenciální náplní práce asociace a představení hlavních návrhů změn, o které chce usilovat. Rovněž zde došlo k představení dosavadního průběhu jednání s význačnými osobami vědeckého prostředí ČR.  

V rámci tohoto jednání pak byl samozřejmě prostor pro každého účastníka, aby přednesl své myšlenky a návrhy na zlepšení studia. A zkonzultoval je i s ostatními. Pokud byste se tedy pak takovéto akce zúčastnili, sami uvidíte, dle reakcí ostatních, zda jsou vaše nápady ty pravé, nebo jestli přeci jen mají ještě nějaké ty „mouchy“. A pokud třeba budou natolik dobré a důležité, třeba se vám podaří přesvědčit i „zbytek kolektivu (ČAD), abyste za ně bojovali hromadně a zvýšili tak šanci na úspěch. Přeci jen jednat jménem asociace bude mít svůj význam a na různých místech vás tak spíše vyslyší.

TOP školy

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 420/54, 14000 Praha 4 – Nusle
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt