Jak se nejlépe připravit k přijímacím zkouškám aneb nebát se a uspět

Přijímací zkoušky jsou vždy zlomem, který vám může změnit život. Znamenají rozhodný bod, ve kterém se dozvíte, jakým směrem se bude ubírat váš život. Je tedy jasné, že spolu s ním přichází i strach z neznáma, strach z toho, jestli obstojíte.

Se strachem se budete muset vypořádat sami, my vám můžeme poskytnout pouze rady, jak se k přijímací zkoušce a k přípravě na ni postavit.

 

Přinášíme Vám takové desatero, které byste si měli přečíst předtím, než půjdete skládat přijímací zkoušku.

  1. V první řadě nemysli na to, že přijímací zkouška znamená konec světa. Není tomu tak a ani nikdy nebylo. I když se této myšlence asi úplně nevyhneš, tak si uvědom, že svět se nezboří, život poběží dál, a i kdybys přijímací zkoušku nezvládl, tak zase přijdou dny, kdy se budeš smát a zvládat jiné cíle a životní úkoly.
  2. Rozhodni se, co je ve tvém životě nyní prioritou, jaký je tvůj cíl a proč ho chceš dosáhnout. Pokud si to uvědomíš, bude pro tebe mnohem snadnější obětovat svůj volný čas přípravě na přijímací zkoušku.
  3. Příprava na přijímačky je velmi důležitá, proto ji nepodceňuj. Rozvrhni si čas na učení tak, aby to pro tebe bylo přijatelnější. Ale pamatuj – lepší je strávit nad přípravou 20 – 30 minut denně než 2 hodiny jednou týdně. A přípravě se věnuj pravidelně, alespoň poslední měsíc před přijímačkami. Naučíš se toho víc a navíc, ta pravidelnost tě bude uklidňovat.
  4. Rozvrhni si učení tak, aby sis průběžně opakoval i to, co už si se učil. A pokud ne průběžně, tak aby ti zbyl čas na opakování v závěru. Opakování je přeci matka moudrosti!
  5. Zbytečně neděs sám sebe. Někteří vyhledávají ty nejobtížnější úkoly a straší se tím, že právě to bude u zkoušky a to oni nezvládnou. Takové příklady ale u zkoušky nebývají, a pokud tam nějaký bude, nemá cenu se tím stresovat. Složitější příklad bývá v přijímacím testu jeden a ten celkový výsledek moc neovlivní. Stačí, když budeš umět základ. Školy přeci nehledají Einsteiny, ale dobré studenty. A uklidňovat se můžeš i tím, že většina z uchazečů tento příklad také nespočítá smiley
  6. Vyzkoušej si test k přijímačkám na nečisto, pokud je to možné. Vyzkoušíš si alespoň, jaké požadavky škola klade, ty si vyzkoušíš, co všechno víš a hlavně, nezaskočí tě pak ani forma přijímaček. Testy k přijímacím zkouškám na vysoké školy můžeš najít i na našich stránkách.
  7. Nauč se mít radost z učení. Že je to pěkná blbost? Možná, ale i radost k učení se dá naučit smiley Zavzpomínej na první třídu, kdy tě učení bavilo. Jde hlavně o to nestavět se k učení negativně. Pokud se přesvědčíš, že tě studování vlastně baví a že získané vědomosti za to stojí, tak máš z poloviny vyhráno.
  8. U přijímacích zkoušek se objeví spousta kluků a holek, kteří nebudou vědět vůbec nic. Najdou se i tací, kteří odevzdají dokonce i prázdný papír, jakoby ani nikdy nechodili do školy. Pokud se aspoň trochu připravíš, nemůžeš odevzdat také prázdný papír. Tudíž máš před takovými náskok. Neboj se, hodně toho umíš, takže jim určitě natrhneš… smiley
  9. Věř si! Pokud se budeš podceňovat, tak nikdy ničeho nedosáhneš. Pokud se snažíš, tak bude tvá snaha po zásluze odměněna. To, co umíš je tvou vizitkou, tak to předveď ostatním!
  10. Každá obava je k něčemu dobrá. Kdybychom se nebáli, nebudeme se připravovat, nic se nenaučíme a cokoliv, co nás čeká, nedopadne dobře. Nic nezvládneme. Neboj se tedy svého strachu – je to tvůj pomocník.

Připravujte se tedy na přijímací zkoušky svědomitě, nic nezanedbávejte a budete u nich úspěšní! Hodně štěstí přeje SeznamŠkol.eu smiley

TOP školy

Střední škola mediální grafiky a tisku

Beranových 140/695, 199 00 Praha 18
Telefon: 274 868 770
Web: www.medialnigrafika.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 420/54, 14000 Praha 4 – Nusle
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce
Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta strojní, Praha 6

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha 4 – Nusle

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o. Hradec Králové, Hradec Králové

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední zemědělská škola, Písek, Čelakovského 200, Písek

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Volyně, Lidická 135, Volyně

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169, Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha, Praha 9 - Hrdlořezy

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Gymnázium EDUCAnet Ostrava, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt